Information från höstens föräldramöte!

Hej alla föräldrar!

Tack för ett trevligt föräldramöte igår. För er som inte kunde delta kommer det finnas en sammanfattning på hemsidan under dokument och länkar som ni kan ladda ner och läsa. Datumet för Fixardagen är 14 september kl:10-14 då vi enbart kommer att plantera och klippa till buskar etc.  Vi har varit i kontakt med kommunen och vi har rätt att flytta vindskyddet själva om vi vill. Möjligen till vårens fixardag men vi kan diskutera det närmare till vårens föräldramöte. Vi är tacksamma för all hjälp vi kan få så har ni möjligheten så tag med er egna redskap ( vi har en del men tyvärr räcker det inte till alla). Under dagen bjuder vi på fika och gott sällskap.

Som ni säkert vet har vi haft en del skadegörelse på gården. Vi har nu fått en bevakningsfirma. Skulle ni som föräldrar se ungdomar som befinner sig på gården eller förstör vilket de inte får är vi tacksamma om ni ringer Svensk bevakningstjänst på 031-7263300 så hoppas vi att skadegörelsen ska minska.

Under mötet valdes även en ny brukarrådsrepresentant för Balder som framöver kommer vara Emma Albinsson. Vi behöver även en elevombudsman. Att vara elevombudsman innebär att vi gemensamt utifrån vår likabehandlingsplan ser till att det råder nolltolerans mot mobbning och kränkande behandling. Meningen är att föräldrar och barn ska kunna vända sig till dig i frågor som trygghet, demokrati och elevdelaktighet. Vår likabehandlingsplan revideras en gång per år på våren för att överensstämma med vår verksamhet och din roll som elevombudsman blir att vara vår länk och delge oss föräldrars synpunkter. Likabehandlingsplanen finns på hemsidan för att läsa. Är du intresserad eller har frågor så skicka ett mail eller prata med mig, Atefeh. Vi vill gärna att någon från er Balder föräldrar ställer upp.

Ser fram emot en ny termin med er och barnen!/personalen på Idavallen